« De vloek & de zegen»

Gepubliceerd op 20-03-2022

Het voelt als zo lang geleden dat ik jullie schreef en ik ben zo benieuwd hoe het met je is.
Of er, als je nu even terugkijkt, in jullie leven ook zoveel veranderd is de afgelopen 2 jaar (de Cojonatijd).  
Eind vorig jaar heb ik nog in een blog geschreven hoe ik voelde dat alles in mijn leven in een stroomversnelling kwam en dat ik op dat moment besloten had mijn huis te verkopen, met de droom aan een ander soort leven te willen beginnen. Een leven meer vanuit 't hart, verder van het systeem en dichterbij de natuur. En dat leven is zich nu in het nieuwe jaar aan het ontvouwen; solide en gestaag. 

Begin 2021 kampte ik nog met een fixe relatiecrisis, waarin achteraf bezien het nodig was om na 7 jaar echt 'de vuilnis op tafel te zetten', de draak in de ogen te kijken en te kiezen. En uiteindelijk kozen we écht, voor elkaar. Met als gevolg dat we dit jaar ook zullen trouwen; joehoeoeoeo!
Daarna verkocht ik maanden later m'n huis en zijn we aangespoord door tante C* om in Portugal rond gaan rijden om daar een mooie nieuwe levensplek te gaan vinden. En zo geschiedde: we mogen ons per augustus a.s. de verschrikkelijk trots en blije eigenaars noemen van een heerlijk huis op een prachtige plek in dat fijne, zonnige land. Hoe mooi is dat.

Dus eigenlijk in 1 jaar tijd verschoof een relatiecrisis naar een huwelijk, een leven in de kou naar een leven in de zon, en een vaak lege portemonaie naar een gevulde bankrekening (ja, ja een goeie tijd om je huis te verkopen;). Mijn leven is totaal getransformeerd.

En voor degenen die mij een beetje kennen; ik zie dat niet zozeer als toeval of zg. geluk. Ja, natuurlijk ook wel een beetje. Maar mijn overtuiging is dat als je de volle verantwoording neemt voor je eigen leven, niet bang bent om gespiegeld te worden en je bereid bent in je shit te duiken, de troep aan te pakken en op te ruimen; je uitkomt bij liefde met een grote L.
De liefde die nodig is om te transformeren. Naar wat je dacht dat kan, naar wat wérkelijk kan (en dat ligt vaak vér voorbij ons bekrompen voorstellingsvermogen;). 
Ikzelf heb daar best heel veel jaren over gedaan haha, zeg maar gerust een jaartje of 25, maar ik geloof intens dat dat in deze tijden veel en veel sneller kan gaan. Tante C* duwt ons vooruit, of we nou willen of niet. Ze confronteert ons, vraagt ons te onderzoeken, trouw te zijn en daagt ons uit. Je zult met jezelf aan de slag moeten, of je wilt of niet. 
Ik noem het maar de hel & de hemel ofwel de vloek & de zegen van tante Corona.

DSC-0715-2-1647796503.JPG