« De maan als spiegel»

Gepubliceerd op 10-05-2019

In de fase van nieuwe maan zit het moment van in-tunen op wat diep van binnen in jou leeft en steeds meer en meer bekrachtigd mag worden. Zodat het zich kan manifesteren; van droom naar werkelijkheid. Het hier op aarde te mogen gaan neerzetten.

Als je je wat meer durft over te geven aan mijmeren, dromen en fantaseren, dan zullen die verborgen juweeltjes zich op een onbewaakt moment laten zien. De energie van deze maanfases helpen daar enorm bij. En daarom is je bewust daarop afstemmen zo belangrijk. Zéker in deze tijd van actie-actie-actie, waarin we helemaal niet meer geleerd worden hoe dat moet en waarom dat zo ongelofelijk essentieel is. We krijgen er letterlijk geen tijd meer voor.

Dit vrouwelijke aspect (yin) krijgt in deze wereld zoals we die ingericht hebben, geen enkele ruimte meer. We worden er niet mee opgevoed, we hebben nauwelijks meer voorbeelden/rolmodellen, we leren er niets over op school; het maakt geen onderdeel meer uit van ons dagelijks leven.

We zijn niet meer gewend aan woorden als rijpen, slapen, incuberen, afwachten, vertragen, dromen. We vinden ze eigenlijk lastig, ze zijn niet concreet en ze leveren geen direct resultaat. En toch zijn ze onontbeerlijk bij ontwikkeling en groei. Fases die niet overgeslagen kúnnen worden.

De maan, die prachtige lichtgevende bol aan de hemel, kan je hier weer naar terugbrengen. Je laten zien en voelen, wat de kern van jouw wezen is. Wat je wilt en wat je nodig hebt en dus ook wat je vooral niet nodig hebt. De maan is een van de krachtigste wegwijzers in het leven, omdat het je afstemmen op jouw dromen en verlangens, uiteindelijk laat zien wie jij wezen-lijk bent. Dáárin zit jouw unieke zijn verborgen. Schoon en puur als in een blauwdruk.

Hiermee dus een ode aan de maan. Haar schoonheid en haar vermogen tot reflectie.

DSC-0715-3-1643719804.JPG