De stilte

gebed-01558008575.jpg

Soulfulness (meditatieve avonden)

Ben je bekend met de kracht van stilte? De diepe werking die het heeft op alle niveau's, maar vooral op je brein. Dat hoofd van ons staat nooit stil. Dat kan ook niet. Maar je hebt wel controle over wat je wilt denken, op het soort gedachten.
Want je bént namelijk niet je gedachten. Je hébt ze.
Om je gedachten te leren kennen, de manier waarop ze ontstaan, het soort gedachten dat je denkt en denkpatronen te leren herkennen, is het zinvol om regelmatig de stilte op te zoeken. 
Vanuit de stilte kun je leren je gedachten te aanschouwen, als een buitenstaander, een toeschouwer. Met meditatie lukt dat. Meditatie zorgt ervoor dat je uit de waan van de dag kunt stappen en kiest om in de stilte opnieuw te re-winden.

Op dat moment ben je niet langer alleen een wandelend hoofd met allerlei gedachtenspinsels en to-do lijstjes, maar ga je vanuit de stilte ook voelen dat je een lijf hebt. Een lijf dat nog veel beter weet wat goed voor jou is. Je lichaam weet alles. 
En op het moment dat in de stilte de verbinding gemaakt wordt tussen je hoofd, je hart en je lijf, is daar de soul. De ziel. Pas dan kun je dwars door alle gekte van het wereldse zijn, echt voelen wie jij bent en wat jouw pad is. En vanuit die plek ook gaan herkennen wat jij hier wezenlijk te doen hebt; wat jouw goud is.

In de stilte zijn en mediteren zijn voor mij brede begrippen. Stil zijn kan ik ook als ik dans en mediteren kan ik als ik buiten in de natuur wandel. Daarom zitten we op een Soulful-avond zeker niet alleen op een meditatiekussen, maar bied ik allerlei fijne oefeningen om je lichaam in diepe ontspanning te brengen en je hoofd in een staat van weldadige rust. 

Als je naar een Soulful-avond bent geweest, dan voel je je een ander mens.
Reconnected with your soul (klinkt nou eenmaal beter in 't engels;)
Je voelt je verstilder, zachter en completer. 

8c6b7ae10a3787fb3a59336955aa12c1.png

Soulfulness avonden vinden om de week plaats op vrijdag van 19.30 - 20.45 uur
[vanaf 21 juni zomerstop]