Leven en werken in het ritme van de maan

maanlicht-01557239168.jpg

When women gather they heal,
when women heal,
they heal the world.

Al eeuwenlang weet de mens dat de energie van de maan een krachtig gegeven is, een energie die niet alleen eb en vloed beïnvloed, maar bijvoorbeeld ook de menstruatiecyclus van de vrouw. Deze krachtige energie die zich in elke maanfase verschillend manifesteert, kun je prachtig inzetten en gebruiken voor je persoonlijke leven en welzijn. En zelfs in je bedrijf.

Tijdens een NIEUWE maanfase gaat het om een nieuw begin, het stellen van doelen, het planten van zaden. Wanneer je tijdens nieuwe maan een ritueel wilt doen, dan zijn dit de thema's die daarbij aansluiten. De intentie is wat je graag in de toekomst zou willen manifesteren.

Vervolgens is er de WASSENDE maanfase. Gedurende deze periode neemt de energie toe, ook van het doel (of de intentie) dat je jezelf hebt gesteld tijdens de nieuwe maan. Rituelen die je tijdens deze maanfase wilt doen, kun je het beste toespitsen op in actie komen en focus te houden op je doel of intentie.

Dan is er de VOLLE maan. Een krachtige fase, waarin je tijdens een ritueel kunt opladen en waarin je de grootste kracht en energie van de maan kunt toepassen om je gestelde doelen, intenties en veranderingen door te voeren.

Na de volle maanfase, is er de AFNEMENDE maanfase en dan zijn rituelen die te maken hebben met loslaten, accepteren, vergeven, zuiveren en transformeren een goed plan. Deze thema's worden tijdens deze maanfase ondersteund.

Voordat het weer nieuwe maan is en de maancirkel weer rond is, is er nog de DONKERE maanfase. Donkere maan is dus de nacht, vlak voor de nieuwe maan. Tijdens deze maanfase is het goed om aan zelfreflectie en introspectie te doen. Rust te nemen en na te denken en te bezinnen.

Regelmatig organiseer ik MaanVrouwCirkels waarin we deze cyclus heel bewust zullen beleven. Deze cirkels vinden plaats van volle maan tot volle maan en hebben tot doel jou te laten ervaren hoe het is om met de maan te leven en werken. Voor info: info@jillsjourney.nl 

8c6b7ae10a3787fb3a59336955aa12c1.pngEen greep uit kernwoorden die deelneemsters deelden:

Respectvol reflecteren op je eigen leven"  Marion

"Veilig. Steun. Hoop"  Iida

"Authentiek, koesterend, in verbinding"  Susan

"Onderlinge verbondenheid, respect, liefde"  Liliane

"Met vrouwen delen en zijn in een cirkel zijn, gaf me warmte, verstilling en verbinding"  Karin